10 вреди от алкохола, за които не се замисляме

- реклама -

вреди от алкохолаАлкохолът дори в малки количествен е вреден за човешкия организъм. Колкото по-често се консумира, толкова повече вреди причинява. Почти не съществуват хора, които да не консумират  напитката, но за съжаление, рядко си даваме сметка за всички вреди от алкохола.

Ако имате нужда от помощ във връзка с проблем с алкохола, не се колебайте да се свържете с терапевтичен център „Жива“, където ще ви бъде помогнато да се справите с вашата зависимост.

В дългосрочен план, резултатите от редовното пиене водят до следните неща:

Вредата от алкохола върху кръвната захар

Консумацията на алкохол вреди върху кръвната захар – повишава я, или я намалява. Следствие на това, може да се чувствате замаяни, уморени и неработоспособни.

Нарушен сърдечен ритъм

Причината за нарушения сърдечен ритъм в следствие от алкохола е заради токсините, които се движат в кръвта и влияят негативно върху сърдечната функция.

 

Проблеми с координацията

От алкохола тялото отслабва, функциите му се променят и трудно можем да контролираме определени ситуации. Затова е забранено шофирането под въздействие на алкохола.

Кожни проблеми

Бързото разширяване на кръвоносните съдове в следствие от консумацията на алкохол води до зачервявания на кожата.

Дехидратация

От честата употреба на алкохола страдат най-много бъбреците ни, защото им се налага да работят на бързи обороти. Изхвърляйки токсините през урината, ние всъщност губим много ценни вещества и от тази загуба тялото се дехидратира.

Главоболие и хранителен и стомашен дискомфорт

Ако често ви боли глава след тежка нощ, знайте,че е от прекомерната консумация на алкохол. Причината е в това, че от токсините вашият метаболизъм изпитва трудности да обработи отровата. Освен главоболие, може да имате схванатост в мускулите, стомашно неразположение и дори хранителен дискомфорт. Хубаво помислете следващия път, когато решите да консумирате алкохол в промишлени количества.

Хронична умора и отпадналост

В дългосрочен план консумацията на алкохол нарушава естествените процеси в организма. Това от своя страна води до умора и отпадналост.

Проблеми със зрението

Когато прекалим с алкохола, често имаме проблеми със зрението. То става замъглено и неясно в следствие на токсините в кръвта ни. Това е много опасно, защото може да доведе до траен ефект и също така води до неприятни инциденти.

Липса на мотивация и желание

На емоционално ниво алкохолът води до депресия и липса на желание. Колкото повече го консумирате, толкова повече ще ви мързи да следвате целите си или да правите други неща, за които преди сте мечтали.

Проблеми с черния дроб

Черният дроб е отговорен за преработването на алкохола в тялото ни. Прекаляването с алкохолни напитки сериозно уврежда черния дроб и води до цироза, която в повечето случаи не е лечима.

Прекаляването с алкохола има негативен ефект върху нашето здраве и живот. Може да си позволим да изпием една чаша на даден повод, но е хубаво да се научим да се контролираме.

 

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -

Balkan Awards of Tourism Industry 2020: Здравният туризъм спасява пациенти в период на Ковид-криза

„Медикъл Караджъ” е финалист за Балканските Оскари Здравният туризъм е особено актуален в периода на световна пандемична криза, когато и здравната система в някои региони...

Balkan Awards of Tourism Industry 2020: С над 76 лековити извора наш курорт е лидер в Европа

Хотел “Царска баня” е финалист за Балканските Оскари 2020 С рекордните над 76 лековити минерални извора малкото градче Баня е уникат за Европа и света,...

Д-р Борил Петров: БЧК е направило множество дарения на Пета градска болница

Директорът на Пета градска болница Борил Петров разказа и за дългогодишната подкрепа на Българския Червен кръст, които помагат на болницата от 2012...

Заев: България нищо не ни отрича, историята да ни сплоти

Първата причина е, че докато траят разговорите, не може всичко да бъде споделяно с обществеността и вероятно се създава не особено добро...

Заев: Гоце Делчев се борил за Македония и Одринско, България не е фашистка държава

Тази обща история ние, двете държави, трябва да бъдем умни да я използваме, за да изграждаме мостове на приятелство. Затова казваме, че...

Заев: Югославия ни държеше разделени

Аз съм човек, който гледа в бъдещето и искам да видя всички тези положителни моменти. Когато ни е било трудно, заедно ни...