10 вреди от алкохола, за които не се замисляме

вреди от алкохола

вреди от алкохолаАлкохолът дори в малки количествен е вреден за човешкия организъм. Колкото по-често се консумира, толкова повече вреди причинява. Почти не съществуват хора, които да не консумират  напитката, но за съжаление, рядко си даваме сметка за всички вреди от алкохола.

Ако имате нужда от помощ във връзка с проблем с алкохола, не се колебайте да се свържете с терапевтичен център „Жива“, където ще ви бъде помогнато да се справите с вашата зависимост.

В дългосрочен план, резултатите от редовното пиене водят до следните неща:

Вредата от алкохола върху кръвната захар

Консумацията на алкохол вреди върху кръвната захар – повишава я, или я намалява. Следствие на това, може да се чувствате замаяни, уморени и неработоспособни.

Нарушен сърдечен ритъм

Причината за нарушения сърдечен ритъм в следствие от алкохола е заради токсините, които се движат в кръвта и влияят негативно върху сърдечната функция.

 

Проблеми с координацията

От алкохола тялото отслабва, функциите му се променят и трудно можем да контролираме определени ситуации. Затова е забранено шофирането под въздействие на алкохола.

Кожни проблеми

Бързото разширяване на кръвоносните съдове в следствие от консумацията на алкохол води до зачервявания на кожата.

Дехидратация

От честата употреба на алкохола страдат най-много бъбреците ни, защото им се налага да работят на бързи обороти. Изхвърляйки токсините през урината, ние всъщност губим много ценни вещества и от тази загуба тялото се дехидратира.

Главоболие и хранителен и стомашен дискомфорт

Ако често ви боли глава след тежка нощ, знайте,че е от прекомерната консумация на алкохол. Причината е в това, че от токсините вашият метаболизъм изпитва трудности да обработи отровата. Освен главоболие, може да имате схванатост в мускулите, стомашно неразположение и дори хранителен дискомфорт. Хубаво помислете следващия път, когато решите да консумирате алкохол в промишлени количества.

Хронична умора и отпадналост

В дългосрочен план консумацията на алкохол нарушава естествените процеси в организма. Това от своя страна води до умора и отпадналост.

Проблеми със зрението

Когато прекалим с алкохола, често имаме проблеми със зрението. То става замъглено и неясно в следствие на токсините в кръвта ни. Това е много опасно, защото може да доведе до траен ефект и също така води до неприятни инциденти.

Липса на мотивация и желание

На емоционално ниво алкохолът води до депресия и липса на желание. Колкото повече го консумирате, толкова повече ще ви мързи да следвате целите си или да правите други неща, за които преди сте мечтали.

Проблеми с черния дроб

Черният дроб е отговорен за преработването на алкохола в тялото ни. Прекаляването с алкохолни напитки сериозно уврежда черния дроб и води до цироза, която в повечето случаи не е лечима.

Прекаляването с алкохола има негативен ефект върху нашето здраве и живот. Може да си позволим да изпием една чаша на даден повод, но е хубаво да се научим да се контролираме.