Пуснете водата

Любо Дилов„Пуснете водата“ е пряк, по-невъзпитан и политически некоректен наследник на предаването „Удавете водещия“. Ако не сте го гледали досега, авторът и водещият му, Любен Дилов-син, бърза да ви предупреди: книгата е по-интересна. Ако питате коя книга, отговорът е – всяка книга!
Иначе това е предаване, разкриващо основното предназначение на телевизиите да държат населението в състояние но постоянно развеселен идиот. В него, пълноправен ко-водещ на Любен Дилов-син е дремещата в него свиня.Той смята, че у всеки човек дреме поне една свиня и е редно, толерантно и политически коректно тя да бъде изваждана на показ, без цензура и уговорки. „Пуснете водата“ е живо предаване, в което зрителите имат възможност – когато са несъгласни с тезите на водещия, или просто не го харесват да го „удавят“ на живо. Това става, чрез гласуване на специален сайт – udavete.me. Когато неодобрението за водещия надхвърли 50% и се задържи така повече от 5 минути, дискутираната тема се прекъсва, а на Дилов-син му се случват неприятни неща, най-лекото от които е обилно пръскане с лютяща на очите пяна.

Предаването е разнообразявано от различни форми на публично опозоряване под формата на нарочни рубрики като „Свинщина на седмицата“, „Отбор по синхронно плюене“, „Секунди за култура“ и др. 

Излъчва се на живо всяка събота от 17.00 часа в ефира на ТV7. Всеки, който пожелае може да присъства на живо и да изрази дремещата в него свиня, да хвърля бисери на свинете, да ги черпи с кладенчова вода, или да се опита да изгони собствените си бесове, чието име – както знаем от евангелиста Лука (8:28) – е легион.

„…Иисус го попита и рече: как ти е името? Той рече: легион; защото много бесове бяха влезли в него. И те молеха Иисуса да не им заповядва да идат в бездната. А там по рътлината пасеше голямо стадо свине; и бесовете Го молеха, да им позволи да влязат в тях. И им позволи. Като излязоха бесовете от човека, влязоха в свинете; и сурна се стадото низ стръмнината в езерото и се издави. Свинарите, като видяха станалото, избягаха, та разказаха в града и околността“

Следвайки евангелистката традиция, „пуснете водата“ би могло да се казва и „пуснете свинете“ – важното е, че свинарите дълго ще разказват за него, както и лилипутите дълго ще помнят деня, в който Гъливер имаше разстройство.

Източник

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *