Мокър от дъжд не се бои

Мокър от дъжд не се бои

Българска национална телевизия

 Продуцентски център „Телевизионно филмово производство – Студия „Екран“

 „МОКЪР ОТ ДЪЖД НЕ СЕ БОИ“

 На 25.09.1983 г. по обяд лумва огънят, прекършил съдбата на българското цирково изкуство и оставил в историята едно уникално архитектурно съоръжение, проектирано от фамилията Станкови.

Мокър от дъжд не се бои

Документалният филм „Мокър от дъжд не се бои“ е посветен на трагичните събития преди 35 години, когато пожар изпепелява сградата на Софийския държавен цирк.

За първи път, десетилетия след трагедията, телевизионният журналист Драгомир Драганов събира всички гледни точки към инцидента и сглобява фрагментите от случилото се през 1983 г. Във филма са  използвани и уникални кадри от фонда на Националната филмотека, съхранили спомена за  бляскавите години на българския цирк.

Мокър от дъжд не се бои

Лентата е събрала неразказвани досега истории на очевидци, участвали в гасенето на пожара, на единствения фоторепортер, успял за заснеме кадри от трагедията, на известни циркови артисти и техни наследници, на актьори, чиито имена остават в афиша на последния цирков спектакъл. По ирония на съдбата, съвместната продукция на Софийския държавен цирк  и редакция „Хумор, сатира и забава“ на БНР, носи заглавието „Мокър от дъжд не се бои“, а премиерата се е състояла в Деня на София (17 септември). Спомените си за последните представления под купола на цирка разказват пред камерата на БНТ актрисата Татяна Лолова и илюзионистът Астор.

Филмът „Мокър от дъжд не се бои“ ще бъде излъчен в ефира на БНТ1 на 24 септември. Режисьор е Николай Василев, а оператор – Борислав Георгиев.

- Advertisement -