МИРА ДОБРЕВА ПОЛУЧИ НАГРАДА ЗА ДОКУМЕНТАЛЕН ФИЛМ

0
54
Мира Добрева

Научно-популярният филм на БНТ „Властелини на облаците“ бе отличен с награда от 14-о издание на Международния филмов фестивал „На източния бряг на Европа“. Журналистката Мира Добрева получи престижното отличие вчера във Велико Търново. Тя и режисьорът Георги Торнев работят върху проекта повече от 4 години. За това време изминават хиляди километри, посещават четири държави от различни климатични области, за да заснемат най-добрите кадри.

„Селекцията тази година беше много силна, затова тази награда е така ценна. Вълнуващо е да получиш оценка за труда си, а това беше наистина многогодишен труд. Филмът нямаше да бъде възможен без Жоро Торнев и Христо Крушарски. Бяхме въвлечени в едно толкова вълнуващо пътешествие, научихме много интересни неща и се радвам, че успяхме да ги обединим в един филмов проект. Благодаря на журито и всички, които подкрепят хората, посветени на неуморния труд в името на документалистиката“ – сподели Мира Добрева.

„Властелини на облаците“ е документален разказ за възможностите на човек да влияе на времето. Един  вълнуващ филм за хората, които омилостивяват облаците.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.