Лео Бианки отведе победителите от Coca-Cola Chill&Grill на истинско гурме-приключение

Лео Бианки отведе победителите от Coca-Cola Chill&Grill на истинско гурме-приключение

Над 18 000 пластмасови бутилки бяха събрани за рециклиране
по време на Coca-Cola Chill&Grill

            Тази неделя Голямата поляна на Южния парк в София се превърна в истинска грил-арена за финала на кулинарното турне Coca-Cola Chill&Grill. Голямата изненада за всички гости на събитието беше предизвикателството на Лео Бианки. Близо 150 семейства споделиха заедно с чаровния италианец емоцията от готвенето. През целия ден победителите от зоната за самостоятелно готвене – Simply Tastly, участваха в гурме-грил демонстрацията на Лео, като му помагаха в приготвянето на апетитни бургери.

            В грил преживяването се включи и талисманът на инициативата „Да изчистим България заедно“ – Зеленко Зеленков, който насърчаваше всички гости да върнат празните си пластмасови бутилки в машината за рециклиране и да спечелят награда. Така, за целия ден бяха събрани 7 000 бутилки, като общият брой на всички пластмасови бутилки, събрани за рециклиране по време на Coca-Cola Chill&Grill в Пловдив, Русе, Бургас и София, е 18 600. Събирането и рециклирането на еквивалента на всяка продадена бутилка или кен е част от глобалния ангажимент на системата на Кока-Кола да постигне 100% оползотворяване на отпадъците от опаковки до 2030 г. В подкрепа на тази своя цел, служителите на Кока-Кола в цялата страна и „Да изчистим България заедно“ обединяват сили и влизат в един отбор на 15 септември.

            Неделният грил празник продължи до 22:00 часа с вкусна демонстрация на семейни рецепти от опитния кулинар Сандра Алексиева от 1001 рецепти и bistro.bg и усмихнатата телевизионна водеща Даниела Колева. През целия ден чаровният актьор Ники Станоев приканваше гостите да се включат в разнообразните семейни приключения, а футболистът Ваня Джаферович се погрижи за забавлението на най-малките грил-фенове. В специалната Chill&Play зона ги очакваха игри с топка и препятствия, скачане с чували, теглене на въже, федербал и други интересни активности.

            Финалът на Coca-Cola Chill & Grill беше също толкова горещ – събитието завърши с концерт на Вили Стоянов и The Old School Trombone, които раздвижиха публиката с фънк и джаз ритми. Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени поставиха края на неделното грил преживяване, изпълнявайки някои от любимите български песни.

 

Лео Бианки отведе победителите от Coca-Cola Chill&Grill  на истинско гурме-приключение

      

Лео Бианки отведе победителите от Coca-Cola Chill&Grill  на истинско гурме-приключение

       

Лео Бианки отведе победителите от Coca-Cola Chill&Grill  на истинско гурме-приключение