Художничка подкрепя даровити деца в неравностойно положение

Станила Иванова.

Първа самостоятелна изложба в столицата открива 29-годишната варненска художничка Станила Иванова.Експозицията носи заглавието „Полет към мечтите“ и включва 20 акварелни творби. Откриването е на 26 април в известния  столичен ресторант „Soul Kitchen“. Изложбата е благотворителна и е в подкрепа на „Скритите таланти на България“ – новата целогодишна менторска програма на НПО „Операция Плюшено Мече“ за даровити деца и младежи в неравностойно положение.

Всички средства, събрани от продажбата на картините от изложбата, ще бъдат дарени на деца и младежи в неравностойно положение с изявен талант в различни области на изкуството.

Станила Иванова се занимава с изкуство от ранна детска възраст. През последните 10 години работи за различни големи модни брандове в за България.  Определя себе си не като художник, а като творец и мечтател, борец за доброто в изначалната му детска форма и разбиране. „Обичам да виждам щастието в очите на хората и силно вярвам, че всички заедно трябва да градим света, в който искаме да живеем“, споделя Станила. „Полет към мечтите“ е една изложба-мечта, с която искам да даря не само средствата събрани от нея, но и цялата си емоция и любов, отразени в творбите. Подкрепих каузата „Скритите таланти на България “ защото искам чрез сбъдването на моята мечта, да дам шанс и пример на младежи да преследват своите.“

Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/1835301243429666/

За „Скритите таланти на България“

В България има 350 институции с над 10,000 деца, които живеят в крайна бедност. Програмата „Скритите таланти на България“ има за цел всяка година да селектира специални, даровити деца, на които да се помага да развиват таланта си чрез ментори, частни уроци, посещения на семинари, работилници и кръжоци и намиране на възможности за бъдеще професионално развитие.

Менторската кампания на НПО „Операция Плюшено Мече“ стартира на 14.10.2017 и до момента е подкрепила 10 талантливи деца в неравностойно положение от различни домове в страната.

Повече за програмата можете да научите тук: https://www.generosity.com/education-fundraising/the-hidden-talents-bg

 

- Advertisement -