Бойко Борисов „загря врата“ на БСП

Партийната супсидия пада на 1 лв!

Партийната субсидия да падне драстично – до 1 лев на получен глас. В момента тя е 11 лв.

Спестеното отива за детски градини и ясли, отсече премиерът. Пада и данъкът върху дарените книги!

Това ще предложи правителството на Бойко Борисов, стана ясно след заседание на парламентарната група на ГЕРБ с министър-председателя и мининистъра на финансите Владислав Горанов, което приключи преди минути. Това научи ексклузивно „24 часа“ от участници в извънредната сбирка.

Заседанието продължи малко повече от 10 минути, през които предложението бе предложено и мотивирано пред народните представители, които се очаква да го подкрепят в пленарна зала.

Няма да позволя да се упражняват за сметка на ГЕРБ. Аз бих на изборите – помните, като кмет, без един лев, без партия, без нищо. За радост „Ханс Зайдел“ и „Конрад Аденауер“ помогнаха.
Затова сваляме на 1 лев, а парите, които ще се спестят, ги давам за детски градини и за яслите.
Пада и данъкът върху дарените книги – това е капчица в морето. Но върху хляба, месото, пиенето, цигарите и всичко, на което му се яде човек, данъкът не може да падне“, отсече премиерът. И се поинтересува защо БСП не е махнала данъците – Орешарски или Станишев, докато е била на власт с ДПС.

Премиерът е възложил текста за свалянето на субсидията вчера в Министерски съвет, а сега го депозира в деловодството на Народното събрание.

източник 24 часа

- Advertisement -